Jump to content
LCVG

TMNT Xbox Display Issue


Sam P
 Share

Recommended Posts

For those that have gotten TMNT for your 'Box, are you having display issues?

 

I have a Panny 47" Rear Projector HD set and it outputs very strangely compared to the rest of my Xbox titles.

 

I get these vertical banding artifacts which are pretty subtle but definitely there in both the cut scenes and gameplay.

 

Also, the entire picture is misaligned. I get a vertical black bar along my right edge (about an inch thick) and the left side looks as if the convergence is off.

 

One last thing, when I play with the Aspect Ratio settings, I can toggle through 4:3, Zoom, Just, and Full where the rest of my Xbox titles only allow 4:3, Zoom and Full. This is very odd. I only get the Just mode when Im watching cable. Not with the 'Box or DVDs.

 

Also, the only mode it looks fine in is 4:3.

 

I don't think it's a defective disc. It doesn't have a scratch and discs aren't ever really defective are they?

 

Any suggestions?

Link to comment
Share on other sites

Haunted Mansion is 480i only also. I am surprised that progressive capability is not supported in these titles.

 

Makes no sense.

 

As far as I know, the 'Box throws the image to a frame buffer, where it is still in progressive, then alters it accordingly for a 480i or 480p output.

 

Which means everything should be rendered progressively.

Link to comment
Share on other sites

Sam,

 

I don't know about the inner workings of the console, just that when I put a 480p game in I can see it and when I put HM in I couldn't see it. My HD component cables are going to an input that only shows 480p/720p/1080i. I switched to the advanced a/v pack and a 480i/480p input and saw it perfectly. Monitor is Samsung HLN467W.

Link to comment
Share on other sites

Originally posted by Bryan_ZZ@Oct 27 2003, 12:41 PM

Sam,

 

I don't know about the inner workings of the console, just that when I put a 480p game in I can see it and when I put HM in I couldn't see it. My HD component cables are going to an input that only shows 480p/720p/1080i. I switched to the advanced a/v pack and a 480i/480p input and saw it perfectly. Monitor is Samsung HLN467W.

That makes perfect sense. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...